Словаччина не заборонятиме транзит українського зерна

Уряд Словаччини схвалив запровадження з 19 квітня заборони на імпорт українського зерна та інших сільськогосподарських товарів з України. Це рішення не розповсюджується на транзит.

Про це повідомляє Європейська правда.

За словами міністра сільського господарства Словаччини Самуеля Влчана, цей крок необхідний, щоб захистити словацький агропродовольчий сектор і здоров'я споживачів.

«Польща вдалася до дуже жорстких заборон, і ми повинні були відреагувати, щоб захистити словацький ринок у тих сільськогосподарських та харчових продуктах, де ми маємо власну самодостатність. Сьогоднішньою постановою уряд не вводить заборону на транзит через шляхи солідарності до портів, щоб продукція з України, призначена для третіх ринків за межами ЄС, могла й далі вивозитись», — сказав Влчан.

Зокрема, заборона імпорту поширюється на зернові, цукор, сухі корми, зерно, хміль, льон і коноплі, фрукти й овочі, продукти переробки фруктів та овочів, а також вино, етиловий спирт сільськогосподарського походження та мед і продукти бджільництва.

Читайте також: Угорщина не обмежуватиме транзит українського зерна через свою територію

Нагадаємо, раніше у Словаччині заборонили переробку та введення в обіг уже складованого українського зерна, оскільки в одній з його партій підтвердилася наявність пестициду, який заборонений в ЄС і має негативний вплив на здоров'я людини.

Виконано за допомогоюDisqus