МХП у цьому році може збільшити дохід на 5% — Eavex Capital

За 2023 рік агрохолдинг «МХП» зможе збільшити дохід на 5% до $2,77 млрд та отримає чистий прибуток на рівні $140 млн, що буде становити $1,26 в перерахунку на одну акцію.

Такий прогноз зробили аналітики Eavex Capital.

Прогнозний мультиплікатор Р/Е (ціна / прибуток на акцію) становить лише 2,8х, що можна вважати як низький мультиплікатор. Це сигналізує про потенціал зростання ціни акцій компанії.

За прогнозами аналітиків Eavex Capital, що котирування акцій «МХП» на Лондонській біржі можуть підвищитися протягом цього року з позначки в $3,5 до $6, що передбачає потенціал зростання на 70%.

«МХП» має земельний банк розміром 350 тис. га який розташований у центральній частині України, що повинно дозволити компанії нормально провести посівну та розраховувати на досить хороший врожай зернових. Стосовно боргового навантаження «МХП», показник співвідношення чистого боргу до EBITDA на кінець минулого року становив 3,2х. В абсолютному вимірі чистий борг компанії на звітну дату становив $1,24 млрд», — зазначають аналітики Eavex Capital.

Читайте також: Названо ТОП-10 найприбутковіших аграрних компаній України 2022 року

Нагадаємо, «МХП» закінчив минулий рік із чистими збитками у розмірі $231 млн. Для порівняння, у 2021 році чистий прибуток компанії склав $393 млн.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus