ВПП ООН відправить надлишкове українське зерно з Європи до нужденних країн

Всесвітня продовольча програма ООН (ВПП) готова відправити українське надлишкове зерно з Євросоюзу до нужденних країн.

Про це заявив директор глобального офісу ВПП у Брюсселі і Берліні Мартін Фрік, пише POLITICO.

«Доставка зерна деяким із найбідніших людей у світі має вирішальне значення в умовах цієї глобальної продовольчої кризи. Ми транспортуємо зерно з України через Чорне море і готові працювати з Європейською комісією та державами-членами, щоб знайти рішення. Потреба ВПП є значною, і ми маємо досвід роботи зі складною логістикою переміщення великих обсягів до країн, які цього потребують», — зазначив Фрік.

Коментарі Фріка прозвучали напередодні засідання Ради з питань сільського господарства у вівторок, на якому п’ять країн на чолі зі Словаччиною винесуть пропозицію щодо закупівлі українського зерна ЄС у співпраці з ВПП.

Читайте також: Угорщину чекає дефіцит зерна через заборону імпорту з України — профільна асоціація

Нагадаємо, на початку квітня прем'єр-міністри Польщі, Словаччини, Угорщини, Румунії та Болгарії направили листа до Європейської комісії, в якому зазначили, що канали, призначені для доставки української агропродукції до пунктів призначення, не працюють так, як очікувалося. Вони закликали ЄК проаналізувати можливість закупівлі надлишків зерна у країн-членів Євросоюзу.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus