Країни ЄС просять Брюссель купити у них надлишкове українське зерно

Прем'єр-міністри Польщі, Словаччини, Угорщини, Румунії та Болгарії направили листа до Європейської комісії, в якому зазначили, що канали, призначені для доставки української агропродукції до пунктів призначення, не працюють так, як очікувалося.

Про це пише Associated Press.

«Ми закликаємо Комісію проаналізувати можливість закупівлі надлишків зерна у країн-членів (що межують з Україною). Ми також поновлюємо наш заклик про фінансову підтримку з боку ЄС для потреб швидшого розвитку транспортної інфраструктури», — йдеться у листі.

Читайте також: Шалений експорт. Дорога зерна через Польщу

Зокрема, прем'єр-міністри просять розглянути можливість термінової закупівлі 27 країнами-членами союзу надлишків продукції. Вони зазначили, що особливо безпрецедентним є наплив зерна, олійного насіння, яєць, м'яса птиці, цукру, яблучного соку, яблук, ягід, борошна, меду та локшини.

Нагадаємо, Польща готується запровадити обмеження щодо ввозу зерна з України і надіслала листа до Єврокомісії для ухвалення «радикальних рішень». Це необхідно, щоб імпорт не дестабілізував ситуацію на її ринку. Польща вже  Крім того, Варшава готова йти на конфлікт щодо обмеження українського експорту.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus