Єврокомісія погодилася заборонити імпорт соняшникової олії з України

Європейська комісія заборонить імпорт соняшникової олії з України, транзит збережеться.

Про це заявив міністр сільського господарства Польщі Роберт Телус, повідомляє Європейська правда з посиланням на RMF FM.

Він заявив, що Польща не планує відмовлятися від односторонньої блокади українського імпорту, доки не будуть виконані польські умови.

«Ми не збираємося відмовлятися в цей момент від вчинених нами дій, якщо ми не отримаємо відповідних інструментів, які гарантуватимуть, що польський фермер буде в безпеці, коли мова йде про питання, що стосуються торгівлі, притоку товарів з України до Польщі», — сказав Телус.

Зазначимо, третій раунд переговорів віцепрезидента Єврокомісії Валдіса Домбровскіса та комісара з питань сільського господарства Януша Войцеховського з міністрами сільського господарства п'яти країн, які зоборонили імпорт сільськогосподарської продукції з України, завершився невдачею.

Читайте також: П’ять держав ЄС пропонують розширити список заборонених до імпорту українських товарів

Нагадаємо, аграрії п'яти європейських країн зможуть отримати субсидії від Єврокомісії лише при відмові від односторонніх обмежень щодо торгівлі українським зерном.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus