НІБУЛОН збільшить площі сівби соняшнику та сої

На цьому тижні НІБУЛОН починає посівну кампанію ярих культур. Цьогоріч компанія планує засіяти ярими культурами 27 тис. га земель, що на 2 тис. га менше, ніж в минулому році.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

«Так, у сезоні 2023 року «НІБУЛОН» збільшує площі сівби соняшнику та сої, а площі посівів кукурудзи натомість зменшені. Це пов’язано з ціновими очікуваннями на товарні партії зерна в цьому році та прогнозуванням кращого економічного результату», — йдеться у повідомленні.

Посівна, яка через погодні умови розпочинається пізніше, ніж було заплановано, стартує з філій Миколаївської та Черкаської областей, потім долучаться філії Хмельниччини та Вінниччини, а в подальшому Житомирщини та Сумщини.

Читайте також: Вадатурський домовлятиметься про замороження боргу НІБУЛОНу

За сприятливих умов аграрії компанії розраховують закінчити процес уже до середини травня з розрахунку виконання 2 тис. га на добу.

Директор з агровиробництва «НІБУЛОНу» Костянтин Хмельницький зазначив, що в цьому році не планується зниження врожайності.

Компанія розраховує на валовий збір по ярих культурах на рівні:

  • кукурудза 35,5 тис. т,
  • соя 7,8 тис. т,
  • соняшник 43,6 тис. т.

Нагадаємо, у 2022 році збитки компанії НІБУЛОН склали 10 млрд грн, в той час як чистий дохід компанії знизився до 15,2 млрд грн.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus