Україна отримала від Японії $90 млн на відновлення сільського господарства

Україна отримала близько $390 млн від Японії в рамках проєктів Світового банку. Вони націлені на соціальний захист та відновлення сільського господарства.

Про це повідомляє Міністерство фінансів України.

Фінансова допомога Японії у січні складається з грантової частини коштів на суму $89,8 млн в рамках «Екстреного проєкту надання інклюзивної підтримки для відновлення сільського господарства України» (ARISE).

Ще $300 млн надано в рамках проєкту «Інвестиції у соціальний захист задля підвищення охоплення, стійкості та ефективності» (INSPIRE). 

Читайте також: Світовий банк виділить $700 млн для допомоги українським аграріям

«Вдячний Світовому банку та Уряду Японії за потужну фінансову підтримку України. Залучені кошти будуть спрямовані для відшкодування видатків держбюджету України на пріоритетні потреби, зокрема у сфері відновлення та соціальної допомоги. Надходження такого фінансування є вагомим внеском у забезпечення наших громадян необхідними послугами, що є критично важливими в умовах війни», —сказав міністр фінансів України Сергій Марченко.

Нагадаємо, програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» втричі збільшила грантову підтримку для українських переробних підприємств.

Виконано за допомогоюDisqus