Весна цього року стала унікальною для ринку карбаміду — Barva Invest

Весна поточного року стала унікальною для ринку карбаміду. Після стрімкого падіння цін на імпортний товар взимку, вартість українського карбаміду була різко знижена на початку березня.

Про це йдеться в щотижневому звіті Barva Invest, пише Latifundist.com.

«Остхем поставив рекомендовану ціну на рівні 29 тис. грн/т, СРТ, яка з того часу залишається незмінною навіть після значного зниження цін на КАС, а згодом на селітру, після чого український карбамід став дорожчим за них в перерахунку на діючу речовину, що є нестандартним для українського ринку, адже карбамід навпаки зазвичай найдешевший. При цьому така ситуація триває вже місяць», — йдеться у звіті.

Читайте також: OSTCHEM продає Румунії карбамід майже вдвічі дешевше, ніж на внутрішньому ринку України

Учасники ринку очікували, що ціна на карбамід неодмінно впаде і торгові компанії та імпортери скоротили закупівлі, побоюючись залишитись наприкінці весни із дорогим товаром. Утримання ціни Остхемом викликає здивування гравців ринку і це не повною мірою можна описати хорошим попитом, адже зниження ціни на селітру в лютому та на КАС у квітні відбулося на початку сезону, коли попит тільки зростав, а пропозиція була обмеженою.

  • Укртрансліт, який є офіційним представником ДніпроАзоту, пропонує імпортний карбамід по 27,2 грн/т на заводі. Український карбамід для водорозчинних потреб, який рекомендується вносити у розчиненому вигляді, а також використовувати в якості сировини для випуску КАС пропонується по 25 тис. грн/т.
  • Туркменський гранульований карбамід у його ексклюзивного імпортера залишився на рівні 24,5 тис. грн/т, FCA Ізмаїл.
  • Карбамід з Єгипту пропонувався по 24,2-24,9 тис. грн/т в порту.

Із наближенням кінця сезону попит на карбамід скорочуватиметься, особливо на тлі його завищеної ціни відносно інших азотних добрив. Завдяки зниженню цін на газ виробники можуть піти на скорочення ціни на карбамід.

Більше про ситуацію на ринку добрив можете дізнатися у колег з Barva Invest: +38 044 384 25 84, office@barvainvest.com.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus