Ostchem Фірташа міг би зрівняти ціни на добрива з імпортом, але цього наразі не відбувається — експерт

За нинішньої вартості газу в українському комерційному сегменті — близько 11 тис. грн за 1000 куб. м  — добрива від ОSTCHEM (азотний холдинг Group DF Дмитра Фірташа) могли б зрівнятися по цінах з імпортом, але цього наразі не відбувається.

Про це заявив керівник аналітичної компанії «Інфоіндустрія» Дмитро Гордейчук, пише видання Mind.

На кінець квітня Group DF готова була запропонувати аграріям близько 700 тис. т азотних добрив, імпортери теж зробили свою пропозицію  626 тис. т, каже Гордейчук.

Читайте також: Карбамід залишається найдорожчим добривом OSTCHEM, імпортери знизили ціни — Barva Invest

Ціни в підприємств Фірташа, зокрема на популярний карбамід, були «суттєво вищими» за імпортні. Ця тенденція зберігається й наразі. Наприклад, у червні трейдери пропонують аграріям карбамід на умовах FCI по 17,918,2 тис. грн за тонну. Ostchem на це саме добриво, виготовлене в Україні, встановив ціну від 21 000 грн із ПДВ і вище.

Як повідомлялося раніше, OSTCHEM експортує в Румунію карбамід за цінами, які майже вдвічі менші, ніж на внутрішньому ринку України.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus