Для активізації продажів карбаміду торгові компанії знижують ціни на український продукт — Barva Invest

Вже місяць ціни на український карбамід тримаються незмінними. Після підвищення 4 вересня «Остхем» утримує рекомендовану ціну на рівні 24 тис. грн/т, СРТ.

Про це йдеться в щотижневому звіті Barva Invest, пише Latifundist.com.

«Укртрансліт», який є ексклюзивним представником «Дніпроазоту», залишив ціни на український продукт незмінними, однак другий тиждень поспіль скоротив вартість імпортного товару. Карбамід для водорозчинних потреб в глибах пропонується по 17 тис. грн/т, більш дрібний — по 19 тис. грн/т.

«Звичайний» імпортний продукт від різних виробників пропонується торговою компанією по 24-24,5 тис. грн/т, FCA/EXW. Інші торгові компанії та імпортери пропонують імпортний карбамід ще дешевше. Діапазон цін на ринку складає 21,9-24 тис. грн/т, FCA/CPT.

Наразі серед імпорту пропонується переважно азербайджанський та туркменський гранульований продукт, нові партії яких надходять після певної літньої паузи.

«Споживачі не поспішають купувати карбамід. Традиційно попит зростає наприкінці осені, однак через ряд причин закупівлі можуть відтерміновуватись. В очікуванні поліпшення ситуації з продажами агропродукції та пам’ятаючи про зниження цін цієї весни напередодні сезону, закупівлі переноситимуться ближче до весни. Для активізації продажів торгові компанії йдуть на зниження цін на український продукт від рекомендованої «Остхемом» ціни», — йдеться у звіті.

Аналітики Barva Invest вважають, що попит на карбамід залишатиметься невисоким. Наразі на світовому ринку карбаміду та газу в Європі спостерігається певна волатильність, що надаватиме підтримку цінам на карбамід в Україні.

Більше про ситуацію на ринку добрив можете дізнатися у колег з Barva Invest: +38 044 384 25 84, office@barvainvest.com.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus