російський підрозділ Viterra продовжить роботу в рф під новою назвою — ЗМІ

російський підрозділ зернотрейдера Viterra  (агропідрозділ компанії Glencore— «Вітерра Рус» — продовжить роботу в рф під новою назвою. Операційний бізнес Viterra в росії планують передати місцевому менеджменту.

Про це пише російське видання «Коммерсантъ» із посиланням на джерела на ринку. 

Компанія називатиметься «МЗК Експорт». У травні «Вітерра Рус» зареєструвала серію доменів з іменами MZK-Export, MZK-Trade, MZK-Rus тощо.

Репутація чи прибуток: позиція світових агрокомпаній щодо війни рф проти України

Читати також

«МЗК Експорт» також може зберегти контроль над терміналом у Ростові-на-Дону потужністю до 1,5 млн т зерна на рік, а також частину частки з 50% у терміналі «Тамань» потужністю 5,5 млн т на рік.

Співрозмовники видання додали, що ще частина частки в «Тамань» може бути продана структурам, пов'язаним з «Деметра-Холдингом», який володіє рештою 50%.

Нагадаємо, наприкінці березня 2023 року компанія Viterra заявила, що планує припинити експорт зерна з росії.

Додамо, що Glencore була однією з перших агрокомпаній, що зробила публічну заяву щодо російського вторгнення в Україну. 1 березня на сайті компанії з’явилося коротке повідомлення, в якому трейдер засудив «дії російського уряду проти народу України» та без додаткових деталей заявив, що не має операційного сліду в росії.

Трейдер Glencore заявив, що не буде заключати нових угод в росії, але продовжить свої чинні контракти в країні-агресорі.

Тим не менш, компанія Viterra, яка є частиною компанії Glencore не давала офіційних заяв стосовно своєї позиції щодо війни в Україні. І продовжувала відвантажувати зерно з терміналу у Тамані. 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus