Британія ввела санкції проти російських компаній, які причетні до викрадення українського зерна

Велика Британія ввела санкції проти 24-х причетних до крадіжок українського зерна російських організацій та осіб.

Про це повідомляється на сайті уряду Британії.

Зокрема санкції стосуються: Pawell Shipping Co LLP, «Государственной зерновой корпорации» (ГЗК) та її директора Нікіти Бусела, які пов'язані з систематичним розкраданням українського зерна. Зерно та інше продовольство було викрадені окупантами на тимчасово окупованих територіях України і експортовані під маркуванням «російські товари».

Україна наклала арешт на російські судна, які перевозили крадене зерно

Читати також

Також під санкціями шість великих російських судноплавних компаній, які допомагають РФ обходити санкції, зокрема Sun Ship Management, що пов'язана з «Совкомфлотом», найбільшою державною судноплавною компанією Росії.

Нагадаємо, наприкінці лютого 2023 року стало відомо, що «Государственный зерновой оператор» та його керівник Нікіта Бусел потрапили до санкційного списку США. Причина — діяльність, яка підриває мир, безпеку, політичну стабільність або територіальну цілісність Сполучених Штатів, їхніх союзників або партнерів від імені чи на користь уряду рф. Ця компанія була створена для крадіжок та вивезення зерна з окупованої частини Запорізької області.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus