МЗС України очікує, що ЄК не продовжуватиме заборону на імпорт агротоварів з України

В Міністерстві закордонних справ України очікують, що обмеження на імпорт чотирьох сільгосптоварів з України, які діють до 5 червня цього року, не будуть продовжені після цієї дати і будуть скасовані в повному обсязі.

Про це йдеться в заяві міністерства.

«В іншому разі розцінюватимемо продовження торговельних обмежень як приклад подвійних стандартів, який лише підриватиме солідарність ЄС з Україною та демонструватиме неспроможність інституцій ЄС застосовувати норми установчих договорів ЄС та Угоди про асоціацію», — йдеться в коментарі МЗС.

Читайте також: Понад 10 країн ЄС розкритикували заборону Єврокомісії щодо імпорту українського зерна

В міністерстві закликали ті країни-члени ЄС, які стоять за спробою продовжити обмеження, утриматися від такого кроку і обрати шлях вирішення спірних питань, який відповідав би принципам єдиного ринку, нормам Угоди про асоціацію та СОТ.

Нагадаємо, Європейська комісія заявила про готовність продовжити обмеження щодо імпорту чотирьох товарів з України після 5 червня.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus