Єврокомісія готова продовжити заборону на український агроімпорт в червні

Європейська комісія готова продовжити обмеження щодо імпорту чотирьох товарів з України після 5 червня.

Про це в четвер у Брюсселі заявив віцепрезидент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс, пише Укрінформ.

За його словами, після ухвалення рішення про продовження безмитного режиму (автономні торговельні заходи) на ще один рік ЄС має «правову основу для можливого продовження виключних захисних заходів» проти українського аграрного імпорту.

«Тож, після цього рішення щодо продовження (автономних торговельних заходів — прим. ред.), ми надали сигнал про готовність Європейської комісії також продовжити (виключні торговельні обмеження — прим. ред.) для п’яти країн, яких це стосується», — наголосив Домбровскіс.

Читайте також: Понад 10 країн ЄС розкритикували заборону Єврокомісії щодо імпорту українського зерна

Віцепрезидент Єврокомісії додав, що ЄС продовжує обговорення цієї теми із п’ятьома країнами-членами, яких стосуються обмеження українського імпорту, а також із Україною. В разі продовження обмежень сторони визначать конкретні дати їхньої дії.

Нагадаємо, Європейська комісія 2 травня ухвалила тимчасові запобіжні заходи щодо імпорту окремих сільськогосподарських товарів із України.

Заборона на імпорт стосується української пшениці, кукурудзи, ріпаку та насіння соняшнику. Вона спрямована на усунення логістичних проблем, пов'язаних із цими товарами в Болгарії, Угорщині, Польщі, Румунії та Словаччині.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus