У Молдові аграрії анонсували протести: просять обмежити імпорт зерна з України

Молдовські фермери анонсували протести у режимі нон-стоп із 7 до 30 червня на центральній площі у Кишиневі. Учасниками акції планують стати близько 1000 аграріїв і задіяти близько 300 одиниць сільгосптехніки.

Про це повідомила асоціація Forța Fermierilor, пише NewsMaker.

Зокрема аграрії вимагають заборонити імпорт сільгосппродукції з України та зобов'язати порт Джурджулешти експортувати тільки молдавську сільськогосподарську продукцію. Вони заявили, що у разі невиконання цих вимог, аграрії вийдуть на протести по всій країні.

Україна, Молдова та Румунія обмінюватимуться інформацією про транзит української пшениці

Читати також

Також асоціація Forța Fermierilor поскаржилася на Міністерство фінансів, оскільки воно не схвалило проєкт збільшення компенсацій для сільгоспвиробників. 

Нагадаємо, 6 травня Володимир Боля повідомив українському міністру агрополітики Миколі Сольському про намір Кишинева заборонити імпорт зерна з України. У відповідь на обмеження Молдовою українського імпорту, в Києві почали готувати постанову про заборону молдовського імпорту. 11 травня стало відомо, що Молдова вирішила не забороняти імпорт зерна з України.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus