Молдовські фермери знову вийшли на протести через українське зерно

Молдовські фермери вийшли на протести проти «халатного ставлення держструктур до агропромислового комплексу». Однією з їхніх вимог є заборона на імпорт сільгосппродукції з України. 

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на молдовську асоціацію «Сила фермерів»

У четвер, 8 червня, на другий день протестів, молдовські фермери, заблокували митний пост Леушень. Також протести тривають в Теленештському та Резінському районах Молдови.  

Асоціація «Сила фермерів» 7 червня провела переговори з прем'єром Молдови Доріном Речаном. Вони залишилася незадоволеними результатами дискусії. 

«Організація звернулася 17 травня до уряду з вимогою до 3 червня вжити заходів, щоб допомогти сільгоспвиробникам. Фермери вимагають, серед іншого, ввести заборону на імпорт сільгосппродукції з України, зобов'язати Джурджулештський порт експортувати тільки молдавську сільськогосподарську продукцію», — пише видання.

В асоціації заявили, що на зустрічі з главою уряду 7 червня чули тільки загальні обіцянки на невизначений термін, тоді як більшості фермерів нібито загрожує банкрутство в найближчі два-три місяці. 

Читайте також: Польські фермери заблокували кордон для українських вантажівок

Після переговорів фермери оголосили про проведення мітингів у 20 населених пунктах. У разі, якщо влада так і не прислухається до їхніх вимог, вони обіцяють влаштувати масовий протест і в Кишиневі.

«В акції взяли участь понад 550 одиниць сільськогосподарської техніки та більше тисячі фермерів і працівників сільського господарства майже з усіх районів країни», — зазначають в асоціації «Сила фермерів».

Там повідомили, що 7 червня фермери заблокували кілька національних трас, таких як Каушани-Штефан Воде, Кишинів-Леушень, Леова-Кантемір, Єдинці-Бєльці та Кагул-Кантемір.

Нагадаємо, молдовські фермери анонсували протести у режимі нон-стоп із 7 до 30 червня на центральній площі у Кишиневі ще 26 травня. 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus