Польські фермери розпочали чергову акцію протесту біля кордону з Україною

У п'ятницю, 9 червня, польські фермери розпочали чергову акцію протесту на дорозі до прикордонного переходу з Україною в Дорогуську.

Про це повідомляє RMF FM та Укртрансбезпека.

Акція протесту орієнтовно може тривати до 13 червня.

«Польські мітингувальники з польського боку кордону перекрили рух через пункт пропуску «Ягодин–Дорогуськ». Акція протесту орієнтовно може тривати до 13 червня», — повідомляє Укртрансбезпека.

Фермери протестують через нерегульований наплив українського зерна на польський ринок. Проїзд дозволений лише для транспортних засобів з гуманітарною допомогою.

Сержант Анжеліка Глаб-Куниш з Хелмської комендатури повідомила, що в рамках акції протесту з Польщі в Україну щогодини пропускатимуть по дві вантажівки, а з України в Польщу не пропускатимуть жодної вантажівки.

Україна та Польща подовжили дії дозволів на вантажні перевезення до третіх країн

Читати також

У випадку, якщо черга буде занадто великою, транспортні засоби будуть перенаправлені на інші пункти перетину кордону, сказала вона, додавши, що акція протесту, як оголосили організатори, триватиме до опівночі понеділка.

Прессекретар Палати податкової адміністрації в Любліні Міхал Деруш повідомив, що вранці в п'ятницю близько 320 великовантажних автомобілів стояли в дев'ятигодинній черзі на виїзд з Польщі в Україну в пункті пропуску «Дорогуськ». За даними української сторони, в електронній черзі на в'їзд до Польщі зареєстровано 3185 вантажівок. За останню 12-годинну зміну в обидва боки в Дорогуську було оформлено 673 транспортні засоби.

Нагадаємо, 7 червня перед пунктом пропуску «Медика» польські фермери заблокували рух вантажних транспортних засобів, що слідують з України до Польщі.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus