Цього року Україна матиме 5 млн т перехідних залишків агропродукції — Висоцький

У 2023 році перехідні залишки агропродукції в Україні складуть 5 млн т.

Про це на конференції Grain Ukraine-2023 розповів заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький.

«Це наш середньостатистичний довоєнний показник, але ми маємо бути впевнені, що зможемо експортувати обсяги нового врожаю, збір якого розпочнеться за декілька тижнів», — сказав Тарас Висоцький.

За його словами, минулого року на 1 липня в Україні було близько 22 млн т перехідних залишків.

Читайте також: Україна може не встигнути експортувати до нового врожаю 12 млн т зерна — Ліссітса

Висоцький зазначив, що Україна наполягає на необхідності забезпечення вільного руху агропродукції країнами ЄС. Це створить рівні умови для всіх аграріїв, що у свою чергу призведе до збільшення обсягів торгівлі, зниження витрат на логістику та, зрештою, підвищення прибутковості для українських фермерів.

Нагадаємо, заступник директора з комплексної логістики і якості зерна компанії «ОЛСТАС-льон» Світлана Будько вважає, що українські елеватори можуть увійти до нового зернового сезону із занадто великими перехідними запасами через відсутність стабільної та системної реалізації зерна. 


Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus