СБУ повідомила про підозру брату екснардепа-зрадника Ковальова, який вивозив зерно з Херсонщини до рф

Служба безпеки України зібрала докази державної зради на депутата Херсонської облради Юрія Ковальова. Наразі він входить до складу окупаційної «держдуми Херсонської області» від путінської партії «єдина росія» і продовжує сприяти збройній агресії рф проти України.

Про це повідомили в пресслужбі СБУ.

«Фігурант є старшим братом екснардепа-зрадника Олексія Ковальова, який після окупації обласного центру публічно підтримав «приєднання» регіону до рф і став «заступником» гауляйтера Сальдо «з питань сільського господарства». Використовуючи «статус» свого брата, Юрій Ковальов «переорієнтував» на потреби країни-агресора понад 20 підконтрольних компаній у регіоні. Для цього здійснив їхню «перереєстрацію» за російським законодавством», — йдеться у повідомленні.

Серед них — місцевий агрохолдинг, який цього року переправив у росію майже 35 тисяч т українського зерна на загальну суму 140 млн грн.

Крім того, компанії фігуранта активно постачали «продпайки» для рашистів, які перебувають на російських блокпостах в окупованій частині регіону.

Також підприємства Юрія Ковальова регулярно фінансують бюджет країни-агресора у вигляді сплати «податків» та «зборів».

Читайте також: Колаборант Ковальов став «хорошим»: що відомо про аграрія-зрадника з Херсонщини 

Тільки за серпень 2022 року одна з його агрокомпаній перерахувала на користь загарбників майже 3 млн російських рублів.

На підставі зібраних доказів Юрію Ковальову повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану);
  • ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність).

Нагадаємо, Екснардеп Олексій Ковальов, який співпрацював з російськими окупантами і був призначений «міністром сільського господарства Херсонської області» був ліквідований 28 серпня 2022 року. 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus