Розмінування сільгоспземель на півдні продовжується — Мінекономіки

За минулий тиждень підрозділи ДСНС, Міністерства оборони, Державної служби спеціального транспорту та неурядові оператори обстежили понад 6 тис. га земель сільгосппризначення. Переважна більшість з обстежених земель — на півдні країни.

Про це повідомила Перший віцепрем'єр-міністр України — Міністр економіки Юлія Свириденко, пише пресслужба Мінекономіки.

«Попри дуже складні виклики для наших рятівників та військових, пов’язані з терористичним актом на Каховській ГЕС, планова робота з розмінування триває. Минулого тижня обстежено 6 383 га сільгоспземель. З них в Херсонській області обстежено 3 724 га, розміновано — 3 590. В Миколаївській області обстежено 2 106 га. При цьому фахівці з розмінування встигали оперативно знешкоджувати міни з розмитих мінних полів агресора, які течією прибило до берега», — зазначила Юлія Свириденко.

Читайте також: Епіцентр К фінансуватиме закупівлю бронемашин для гуманітарного розмінування

За її словами, загалом з початку року обстежили понад 127 тис. га земель сільгосппризначення.

Нагадаємо, НІБУЛОН став оператором протимінної діяльності. Компанія отримала перший сертифікат для проведення робіт з гуманітарного розмінування — Сертифікат від Центру протимінної діяльності МО України на нетехнічне обстеження територій.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus