Прометей планує обстежити та розмінувати 30-40% своїх земель до наступної весни

ГК «Прометей» планує до весни 2024 року обстежити та за необхідності розмінувати до 30-40% своїх угідь і ввести їх в сільськогосподарський обіг.

Про це Latifundist.com розповіла керівник земельного відділу компанії Вікторія Забужанська.

Загальна площа замінованих територій, які належать ГК «Прометей» складає 2136 га. В основному вони зосереджені в Шевченківській ОТГ (колишній Снігурівський район) Миколаївської області.

«Останні місяці були проривними у справі обстеженням та розмінуванням наших земель. Ще в березні ми не мали навіть плану дій, а вже на середину травня було обстежено 500 га земель, вибухонебезпечних предметів на них не знайдено. Наразі ми очікуємо від державного Центру протимінної діяльності сертифікат, який офіційно засвідчить, що ці землі безпечні і їх можна використовувати для сільськогосподарських цілей»,  розповідає заступник директора з виробництва ТОВ «Агро капітал центр», яке входить в групу ГК «Прометей», Сергій Попенко.

В питанні обстеження та розмінування земель ГК «Прометей» зверталася до ДСНС, Миколаївської обласної військової адміністрації, ТОВ «Демінінг Солюшнс», Асоціації саперів України, компаній «Феодал» та «The Halo Trust».

Читайте також: НІБУЛОН отримав дозвіл на проведення гуманітарного розмінування

Процес ускладнює те, що саме по території Шевченківської ОТГ проходила лінія фронту, отже найбільш забруднені вибухівкою площі ще тільки належить обстежити.

Нагадаємо, агрогосподарства ГК «Прометей» та «АГРО КАПІТАЛ ЦЕНТР», розташовані в Баштанському районі Миколаївської області, в минулому році не могли завершити підживлення та розпочати посівну на своїх площах через активні бойові дії.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus