Хорватія надає Україні кошти для розмінування сільгоспземель, їх спрямують в три області

Хорватія надасть 1 млн євро для гуманітарного розмінування українських сільськогосподарських земель.

Про це повідомляє Міністерство економіки України за підсумками зустрічі зустрічі першого віце-прем’єр-міністра - міністра економіки України Юлії Свириденко з хорватською делегацією на чолі з головою МЗС Хорватії Горданом Грліч-Радманом.

«Уряд Хорватії пожертвував 1 мільйон євро ВПП (ООН), щоб допомогти українським фермерам відновити роботу в регіонах, які найбільше постраждали від вибухонебезпечних залишків війни. Це найбільше пожертвування Хорватії ВПП (ООН)», — йдеться у повідомленні.

Фермери Харківської, Херсонської, Миколаївської області першими долучаться до програми.

Читайте також: Україна використовуватиме хорватські порти для експорту зерна — Кулеба

«Сподіваюся, що за рік ми зможемо розширити програму і паралельно з тим ми, як уряд, працюємо, щоб підсилити спроможність наших державних інституцій, ДСНС, інституцій Міністерства оборони. До кінця року ми плануємо збільшити щонайменше вдвічі кількість саперів і машин, і продовжити розмінування звільнених територій, сільгоспземель і лісів», — зазначила Свириденко.

Крім того, голова МЗС Хорватії та директор Всесвітньої продовольчої програми (ООН) в Україні Метью Холлінгворт підписали Меморандум, присвячений обстеженню сільськогосподарських земель України, їх очищенню від вибухових речовин та безпечному відновленню виробництва агропродукції.

Нагадаємо, НІБУЛОН будуватиме судна для розмінування міжнародних внутрішніх водних шляхів.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus