Підрив Каховської ГЕС може суттєво вплинути на продовольчу безпеку світу — ООН

Руйнування Каховської ГЕС може мати великий вплив на глобальну продовольчу безпеку, спричинить зростання цін на продукти та проблеми з водопостачанням для сотень тисяч людей.

Про це 13 червня заявив заступник генерального секретаря ООН з гуманітарних питань та координатор надзвичайної допомоги Мартін Ґріффітс, пише Reuters.

«Це житниця — вся ця територія, що спускається до Чорного моря та Криму, — є житницею не лише для України, а й для світу. Ми вже маємо труднощі з продовольчою безпекою, але ціни на харчі, я впевнений, обов’язково зростуть. Майже неминуче, що ми побачимо величезні проблеми зі збиранням і посівом наступного врожаю. І тому те, що ми побачимо, — це величезний вплив на глобальну продовольчу безпеку», — сказав Ґріффітс ВВС.

Він зазначив, що завданий у такому масштабі збиток цивільній інфраструктурі повністю суперечить міжнародному гуманітарному праву.

Читайте також: Підрив Каховської ГЕС: на правобережжі Херсонщини втрачено понад 100 тисяч тонн врожаю

«Це очевидно. Той, хто це зробив, порушив Женевські конвенції»,  додав Ґріффітс.

Нагадаємо, в Мінагрополітики заявили, що в 2023 році в Україні не буде критичного дефіциту агропродукції через підрив Каховської ГЕС та затоплення півдня.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus