Bunge і Viterra створюють аграрну компанію вартістю $34 млрд

Американський зернотрейдер Bunge (BG.N) і Viterra, що підтримується Glencore (GLEN.L), підписали остаточну угоду про злиття, таким чином створивши гіганта торгівлі сільськогосподарською продукцією вартістю близько $34 млрд включаючи борги, заявили в компанії у вівторок.

Угода наближає об’єднану компанію в глобальному масштабі до провідних конкурентів Archer Daniels Midland (ADM) і Cargill, оцінюючи Bunge і Viterra приблизно в $17 млрд кожна. Проте акціонери Bunge володітимуть приблизно 70% компанії, тому що Bunge заплатить значну частину угоди готівкою.

«Угода є безпрецедентною за розміром у світовому сільськогосподарському секторі. Це сталося після того, як у 2022 році Bunge опублікував рекордний скоригований прибуток завдяки обмеженим світовим поставкам зерна через війну в Україні», — пише Reuters.

Читайте також: Злиття Bunge і Viterra призведе до створення глобального гіганта торгівлі сільгосппродукцією — Reuters

Згідно з угодою, акціонери Viterra отримають близько 65,6 млн акцій Bunge вартістю близько $6,2 млрд і близько $2 млрд готівкою. Відповідно до спільної заяви, Bunge також візьме на себе $9,8 млрд боргу Viterra.

Акціонери Viterra володітимуть 30% об’єднаної компанії після очікуваного закриття угоди в середині 2024 року.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus