Кількість учасників програми AgreenaCarbon збільшилась вчетверо

Інтерес фермерів до вуглецевої програми AgreenaCarbon стрімко зростає. Виплата з боку компанії Agreena фермерам за другий рік урожаю демонструє, що вуглецеві сертифікати допомагають фінансувати та пришвидшувати перехід фермерів до регенеративних практик.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

Участь фермерів у програмі AgreenaCarbon зросла в 4 рази за 2022 рік врожаю, а збільшення кількості сільськогосподарських угідь існуючими учасниками програми призвело до 20% зростання загального портфеля Agreena.

Компанія Agreena, чия платформа з ґрунтового вуглецю є найбільшою в Європі, охоплюючи 16 країн, оголосила результати свого другого року врожаю і другої щорічної дострокової виплати європейським фермерам — учасникам програми. Кількість зареєстрованих гектарів зросла в 10 разів порівняно з попереднім роком, а участь фермерів зросла в 4 рази. Agreena виплачує найбільші на сьогоднішній день виплати фермерам за програмою ґрунтового вуглецю в розмірі від 32 до 36 євро за очікуваний вуглецевий сертифікат залежно від регіону, що на 45% більше, ніж минулого року. 

«Agreena вводить на ринок нову категорію вуглецевих сертифікатів, і для створення та масштабування знадобиться час, але фермери не можуть чекати  їм потрібен надійний і ліквідний платіж, щоб покрити витрати на перехід. Саме тому Agreena бере на себе прорахований ризик і платить фермерам кожного року врожаю. Тим не менш, вуглецеві сертифікати є лише частиною рішення, і для швидкого переходу фермерів світу на регенеративні методи потрібне поєднання стимулів»,  сказав Саймон Халдрап, генеральний директор Agreena.

Фермери та компанії, які покладаються на вуглецеві сертифікати за свої зусилля, пов’язані із ESG та сталим розвитком, знаходяться в різних часових умовах. Продаж сертифікатів може тривати рік або більше після того, як результат буде підтверджено. Варіант дострокової виплати Agreena для фермерів заповнює цей розрив.

Читайте також: «Вуглецеві кредити» можуть стати додатковим джерелом доходу для аграрія — думка

Фермери, які беруть участь у програмі Agreena, вирішують, як вони хочуть використовувати сертифікати, які вони створюють, і один із цих варіантів полягає в тому, щоб отримати оплату невдовзі після закінчення року врожаю, щоб допомогти покрити їхні попередні витрати. Дострокова виплата базується на ринкових цінах на момент викупу. 

«Наш перший врожай високоякісних вуглецевих сертифікатів походить від фермерів у Центральній Європі та щойно був доступний для попереднього продажу в обмеженій кількості. Ми раді, що можемо сприяти участі компаній у фінансуванні цієї подорожі для фермерів», — сказав Фредерік Аагаард, директор Agreena з вуглецевих ринків.

Кінцевий термін реєстрації в програмі Agreena у 2023 році  — 30 червня. Подати заявку можна заповнивши цю форму на веб-сайті Agreena. Більше інформації про програму та її роботу можна знайти тут.

Сертифікати Agreena щодо скорочення викидів ПГ і видалення вуглецю акредитовані відповідно до стандарту ISO 14064-2 і наразі проходять сертифікацію Verra VCS. Результати очікуються до кінця цього року.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus