KSG Agro завершив посівну соняшника на площі понад 7 тис. га

KSG Agro завершив посів соняшника на площі 7,35 тис. га, що на 1,15 тис. га менше, ніж в минулому році.

Про це повідомила пресслужба агрохолдингу із посиланням на керівника рослинницького дивізіону KSG Agro Дмитра Ємельченка.

«Цьогорічна весна була непростою: у квітні ми спостерігали суцільні опади. Загалом у березні-квітні у місцях деяких наших господарств випала піврічна норма опадів — 170 мм. Через дощі ми майже не могли вийти працювати в поля у квітні. Дощовий квітень призвів до забур‘яненості полів, а це, на жаль, додаткові витрати для аграріїв. Проте така погода забезпечила достатній рівень вологи у грунті, що є сприятливим фактором для посівної, яка стартувала у травні», — розповідає Дмитро Ємельченко.

В ході посівної кампанії було задіяно три посівних комплекси John Deere DB 55 потужністю 200 га на добу кожний. 

Читайте також: АгроЕкспедиція Посівна 2023: Полтавщина та Дніпропетровщина

Наразі господарства агрохолдингу перейшли до нового етапу робіт — хімічної та механічної обробки грунту з використанням механічних культиваторів та ротаційних борон. На полях компанії зійшли помірні сходи, які знаходяться у гарному стані.

Нагадаємо, валовий прибуток KSG Agro у 2022 році зменшився на 70%.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus