ЄБРР підпише з Україною угоду про підтримку агробізнесу

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) підпише з Україною документи про посилення енергетичної безпеки та аграрного й фінансового секторів.

Про це йдеться в пресрелізі ЄБРР, пише Укрінформ.

За словами Президентки банку Оділь Рено-Бассо зазначила, ЄБРР з самого початку має дуже практичну мету: підтримувати стійкість реального сектору української економіки тут і зараз, приділяючи першочергову увагу енергетичній безпеці, життєво важливій інфраструктурі, продовольчій безпеці та підтримці приватного сектору. 

«На етапі відбудови, на додаток до продовження підтримки реформ, ми плануємо працювати ще активніше у цих напрямах і продовжувати підтримку ключових секторів економіки України», — сказала вона.

Крім того, ЄБРР також має намір підписати три меморандуми про взаєморозуміння з Прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем. Один з них стосуватиметься гідроенергетики з урахуванням ситуації на Каховській ГЕС, інші два електроенергетики та газового сектору.

Читайте також: ЄБРР надасть МХП кредитну позику в розмірі $100 млн

Також під час конференції банк планує підписати проєкт в секторі агробізнесу в межах напряму «Забезпечення продовольчої безпеки».

Нагадаємо, агрохолдинг «ІМК» отримає $10 млн кредиту від Європейського банку реконструкцій та розвитку (ЄБРР). Компанія придбає на ці кошти вантажівки-зерновози з низьким рівнем викидів.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus