Розвиток аграрного сектору України принесе світу стабільність — Зеленський

Розвиток аграрних і енергетичних потужностей в Україні принесе світу стабільність і убезпечить від хаосу.

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський на Конференції з відновлення України у Лондоні, говорячи про п'ять головних напрямків відбудови, повідомляє Укрінформ.

«Другий важливий аспект відбудови — це стабільність. Будуючи аграрні й енергетичні потужності в Україні, ми убезпечуємо світ від хаосу», — сказав Зеленський.

За його словами, щонайменше 600 млн споживачів у світі прямо залежить від українського аграрного виробництва, і це колосальний потенціал для продовольчої безпеки.

Читайте також: Підрив Каховської ГЕС може суттєво вплинути на продовольчу безпеку світу — ООН

Зеленський зауважив, що під час війни, коли росія заблокувала українські порти, зруйнувала свободу мореплавства у Чорному й Азовському морях, світ побачив важливість зерна з України, адже без нього виникла загроза цінових криз і соціального краху у різних країнах.

«Ми зараз частково відновили рух морем нашого продовольства у межах двох експортних ініціатив. І це  стабільність для величезного соціального та економічного простору. Різні аспекти, різні впливи, але завжди  внесок у стабільність», — додав президент.

Нагадаємо, міністр аграрної політики України Микола Сольський заявив, що Україна буде готова продовжити експорт зерна через Чорне море в рамках «плану Б», без участі росії, якщо москва вийде з поточної угоди про експорт зерна і вона розвалиться.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus