Астарта отримає від ЄБРР $30 млн позики

Український агрохолдинг Астарта отримає від Європейського банку реконструкцій та розвитку (ЄБРР) $30 млн.

Про це повідомляє пресслужба ЄБРР.

Позика надається з метою допомогти компанії подолати несприятливі умови, викликані війною росії проти України. Пакет складається з кредиту у розмірі $21 млн від ЄБРР та ще $9 млн від Фонду чистих технологій (CTF).

«Продовольча безпека є однією з п’яти пріоритетних інвестиційних сфер поряд з енергетичною безпекою, життєво необхідною інфраструктурою, фінансуванням торгівлі та підтримкою приватного сектору», — наголошують в ЄБРР.

Астарта направить ці кошти на модернізацію та підвищення енергоефективності на існуючих виробничих потужностях, запровадження кліматично розумних сільськогосподарських практик для підвищення стійкості бізнесу, зниження виробничих та енергетичних витрат. Також агрохолдинг профінансує оборотний капітал для підтримки своєї діяльності на довоєнному рівні. 

Читайте також: ЄБРР надасть МХП кредитну позику в розмірі $100 млн

Нагадаємо, агрохолдинг «ІМК» отримає $10 млн кредиту від Європейського банку реконструкцій та розвитку (ЄБРР). Компанія придбає на ці кошти вантажівки-зерновози з низьким рівнем викидів.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus