Кернел призупинив відвантаження зерна до Європи залізницею через адміністративні обмеження

«Кернел» збільшує обсяг залізничних перевезень до ЄС. З травня агрохолдинг вийшов на щомісячний експорт у 10 тис. тонн нерафінованої олії, що дорівнює п'яти потягам. Протягом попередніх 6 місяців компанія у середньому відправляла за кордон по три потяги.

Про це повідомила пресслужба агрохолдингу.

«Олійні потоки наразі спрямовуємо до Нідерландів у співпраці з партнерами-перевізниками зі Словаччини. Рафіновану олію наливом перевозили залізничними цистернами та відвантажували в Польщі — близько 1,5-2 тис. тонн щомісяця. Зернові культури ми готові експортувати до Румунії, Литви та Німеччини», — йдеться у повідомленні.

На сьогодні «Кернел» повністю покриває власні логістичні потреби у вагонах-зерновозах та додатково розвиває комерційну послугу з надання їх в оренду.

Читайте також: Кернел завершив третій квартал 2023 ФР з прибутком у розмірі $69 млн — звіт

В компанії зазначають, що саме зернові вантажі зазнають низки адміністративних обмежень щодо імпорту аграрної продукції до держав-сусідів України. Крім того, така логістика має високу вартість. У сукупності це змусило «Кернел» призупинити відвантаження зернових у європейському напрямку та шукати альтернативу залізничному транспорту, який стає економічно необґрунтованим.

Нагадаємо, «Кернел» завершує будівництво одного з найпотужніших олійноекстракційних заводів Європи — Старокостянтинівського ОЕЗу. Загальна сума інвестицій, спрямованих на реалізацію цього проєкту, вже склала понад $200 млн.

Виконано за допомогоюDisqus