Кернел значно зменшив застосування фосфорних та калійних добрив

«Кернел» значно зменшив застосування добрив, оскільки в Україні виникли значні складнощі з логістикою імпорту.

Про це йдеться у фінансовому звіті компанії за третій квартал 2023 ФР.

На дату цього звіту погодні умови загалом сприятливі як для зимових, так і для весняних посівів, і рослини на полях знаходяться в задовільному/гарному стані. У той же час, вплив різних ризиків на посіви на поточному етапі сезону оцінюється як вищий, ніж зазвичай

«Кернел» значно зменшив застосування фосфорних та калійних добрив, які важливі для стійкості рослин до посухи та хвороб, оскільки такі добрива майже недоступні в Україні через порушення логістики імпорту, спричинені війною в Україні. Це збільшує ризики низької якості врожаю та низької урожайності», — йдеться у звіті.

Норми застосування азотних добрив нижчі на 5-15% порівняно зі звичайними, що також може негативно вплинути на урожайність.

Читайте також: Кернел завершив третій квартал 2023 ФР з прибутком у розмірі $69 млн — звіт

В компанії додали, що наразі погодні умови загалом сприятливі як для зимових, так і для весняних посівів, і рослини на полях знаходяться в задовільному/гарному стані. У той же час, вплив різних ризиків на посіви на поточному етапі сезону оцінюється як вищий, ніж зазвичай.

Нагадаємо, компанія «Кернел» уклала угоду з європейським виробником добрив. Тристоронній Меморандум про співпрацю підписали з литовською компанією «Marijampolės NPK» та її офіційним представником в Україні — Binfield.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus