УДП вперше завантажує зерном судно дедвейтом понад 45 тисяч тонн в Констанці

Українське дунайське пароплавство вперше завантажує судно дедвейтом понад 45 тис. т. Останніми тижнями кількома баржевими караванами в Констанцу з дунайських портів відправлено 34 тис. т ячменю. Зараз триває перевалка продукції борт-борт на морське судно Ali M.

Про це повідомив генеральний директор УДП Дмитро Москаленко.

«Експортна операція здійснюється у межах єдиної логістичної послуги, яку ми запровадили з минулого року. Каравани завантажуються на стивідорному комплексі УДП в Кілії, або інших терміналах, та прямують до порту Констанца, де без затримок перевантажуються на великі морські судна», — написав Москаленко.

Він зазначив, що УДП контролює увесь логістичний ланцюг, тому попит на послугу серед українських аграріїв постійно зростає, як і обсяг партій агропродукції.

Читайте також: Микола Горбачьов: Так, як працював коридор з початку травня, — така угода нам не потрібна

«Дуже важливо, що в умовах припинення відвантаження зернових з одеських портів, УДП зберегло можливість обробляти великі морські судна. Навіть в умовах традиційного мілководдя на Дунаї, яке може ускладнити обробку морських суден, річкові баржеві каравани пароплавства продовжать прямувати до Констанци», — додав Москаленко.

Нагадаємо, Українське дунайське пароплавство власним флотом буде доставляти агропродукцію з дунайських портів європейських країн до румунського порту Констанца.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus