Український AgTech-стартап залучив пів мільйона доларів інвестицій

Новаторське українське підприємство з оптимізації агробізнесу та розвитку безпілотних технологій у сільському господарстві — FarmFleet — оголосило про успішне завершення першого раунду фінансування.

Про це Latifundist.com повідомила пресслужба компанії DroneUA.

FarmFleet залучив перші інвестиції в розмірі $550 тис., за оціночної вартості $3,7 млн та готується до глобальної експансії.

Інвестиції будуть використані в першу чергу для виходу стартапу за межі України та реалізацію моделі надання роботизованих послуг в сільському господарстві на міжнародному ринку. Компанія повідомляє, що першим міжнародним пілотним ринком стануть США. Засновники припускають, що створення американського кластера буде спрямовано на те, щоб еволюціонувати практику ведення сільського господарства не лише в Україні, де знаходиться головний офіс компанії, але й у глобальному масштабі. 

«Наша місія — створити прозорий та інтелектуальний ринок аутсорсингу в сільському господарстві, розширюючи таким чином можливості для фермерів, котрі зможуть виконувати свої операції ефективно та з винятковою якістю. «Безстрашні» інвестиції в наш потенціал відкривають значні можливості для нашого зростання в українській промисловості, а також для ширшого зростання української високотехнологічної промисловості на конкурентному глобальному ринку», — заявив Февзі Аметов, один із засновників проєкту.

Сьогодні FarmFleet, як єдина платформа такого роду в агробізнесі, є кінцевим результатом стратегічної співпраці між міжгалузевими лідерами на українському ринку. 

Читайте також: В Україні запустили AgTech-платформу, яка допоможе аграріям якісно залучати зовнішніх виконавців

«Наш проєкт втілює суть співпраці, оскільки ми прагнемо досягти постійного прогресу в розробці пестицидних продуктів, що відповідають принципам екологічної, соціальної та корпоративної відповідальності (ESG), та інших інновацій, що знаходяться на перетині агрохімії та надання послуг. Ми твердо віримо, що прогрес у сервісно-орієнтованому агробізнесі повинен бути переплетений з впровадженням проривних інноваційних технологій», — додав співзасновник FarmFleet Володимир Гаплік. 

Концепція та підходи FarmFleet сприяють створенню сталого майбутнього для сільськогосподарського сектору в цілому. Завдяки застосуванню безпілотних обприскувачів та іншої сільськогосподарської роботизованої техніки платформа значно скорочує споживання засобів захисту рослин, одночасно зменшуючи використання пального, споживання води та скорочуючи викиди CO2.

Довідка. FarmFleet — інноваційне підприємство з оптимізації агробізнесу та новітніх технологій дронів, а також постачальник послуг, що базується в Україні. FarmFleet є партнерським бізнесом української групи компаній DroneUA, що спеціалізується на інтеграції інноваційних технологій в сфері робототехніки, енергонезалежних рішень та програмного забезпечення.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus