В Україні запустили AgTech-платформу, яка допоможе аграріям якісно залучати зовнішніх виконавців

Українські розробники анонсують запуск онлайн-платформи FarmFleet, яка забезпечить професійний розвиток ринку сервісного бізнесу в сільському господарстві та сприятиме посиленню продовольчої безпеки.

Про це повідомляє пресслужба Drone.UA.

Зазначається, що в сезон аграрії працюють в умовах пікового навантаження на власну техніку, що обмежує вчасне та якісне внесення ЗЗР. Аграрії в цей період фокусуються не на ефективності, а на пошуку додаткових ресурсів та адмініструванні процесів.

«Залучення зовнішніх виконавців відбувається через «сарафанне радіо» і не є повністю контрольованим процесом. Як свідчить практика, в таких умовах аграріям не вдається планувати технічні ресурси навіть за два-три тижні до виконання операцій в полях. Наша задача — дати аграріям дієвий ринковий інструмент для залучення зовнішніх виконавців, із гарантіями, контрольованою якістю та можливістю довгострокового планування. Саме це й закладено в функціонал FarmFleet, – коментує співзасновник FarmFleet Олександр Хижняк.

Він додає, що з платформою аграрії отримують доступ до бази сервісних компаній зі всієї України. 

Відзначається, що створюючи замовлення в системі з фіксуванням дати, площі, препарату, геолокації, аграрій отримує перелік з найбільш релевантними виконавцями. І вже самостійно може обрати оптимального: за вартістю, швидкістю чи іншими критеріями».

«‎FarmFleet менеджерить всі процеси між клієнтом та виконавцем, а також забезпечує всю операційну роботу сервісної компанії», — зауважили в компанії. ‎ 

Повідомляється, що FarmFleet став продуктом спільної роботи людей з багаторічним досвідом у сферах робототехніки та безпілотних технологій, агрохімії, AgTech-рішень в агробізнесі та сервісного бізнесу в сільському господарстві.

  • Олександр Хижняк, експерт з AgTech-трансформацій в агробізнесі, екс-керівник програми цифрової трансформації #DigitalAgriBusiness в Kernel.
  • Володимир Гаплік, експерт з розвитку ринку агрохімії, понад 10-річний досвід на позиції керівника з продажів та маркетингу на ринку СНД Syngenta.
  • Валерій Яковенко, співзасновник DroneUA, експерт з робототехніки та маркетингу інновацій у сільському господарстві.
  • Февзі Аметов, співзасновник DroneUA, експерт з міжнародних проєктів, операційного менеджменту, корпоративних продажів.
  • Ігор Чайківський, співзасновник компанії «Роботизовані Агросистеми», найбільшого в Україні оператора з надання послуг дронів-обприскувачів.

Відзначається, що з початком воєнних дій використання повітряного простору для цивільних цілей було під забороною. В результаті масових звернень аграріїв до Мінагрополітики вдалося напрацювати офіційний механізм для погодження польотів агродронами з метою виконання сільськогосподарських робіт.

Додається, що наразі платформа проходить фінальні тестування, а ринковий запуск заплановано на початок липня.

Читайте також: «‎Український агробізнес у цифрах воєнного часу: песимістичні прогнози та оптимістичні досягнення»

Нагадаємо, що в умовах воєнного стану вперше вдалося підняти в повітря сільськогосподарські дрони для виконання сезонного внесення ЗЗР на 130 га ягідних насаджень. Повітряні роботи пройшли в Київській області, на території, яка ще донедавна була окупованою.

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus