В Україні вперше приватизували морський порт

24 серпня підписано акт приймання-передачі Єдиного майнового комплексу ДП Морський торговельний порт «Усть-Дунайськ». Новим власником порту офіційно стала компанія «Еліксир Україна». 

Про це повідомила пресслужба Фонду державного майна України.

За ініціативи ФДМУ переможець аукціону з продажу порту Усть-Дунайськ, ТОВ «Еліксир Україна», та Адміністрація морських портів України 1 серпня 2023 року уклали Меморандум, в якому визначили умови перебування на території порту інших суб’єктів господарювання. 

«Сторони досягли згоди щодо необхідності створення сприятливих умов для залучення приватних інвестицій у розвиток сучасної інфраструктури в морський порт Усть-Дунайськ та визнали необхідність дотримання законодавства України про захист економічної конкуренції», — йдеться у повідомленні.

Це стало відправною точкою для вирішення питання надання дозволу Антимонопольного комітету України на концентрацію. 

Читайте також: В Усть-Дунайському порту модернізують інфраструктуру та збудують елеватор

Нагадаємо, Фонд держмайна у січні 2023 року продав морський торговельний порт «Усть-Дунайськ». Під час торгів ціна порту зросла майже в чотири рази — до 201 млн грн.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus