В Smart Holding заявили про вихід Новинського з бізнесу та створення трасту

Проросійський олігарх Вадим Новинський, якому належить бізнес група Smart Holding, виходить з бізнесу. Компанію передадуть в траст, щоб уникнути «неправомірного позбавлення активів».

Про це пише Forbes з посилання на заяву СЕО Smart Holding Юлії Кірʼянової.

«Ми спілкувалися в липні минулого року, це було стратегічне рішення. Рішення вийти з політики було прийнято ще раніше, про це власник повідомив ще у листопаді 2021 року. Він сказав, що до кінця квітня він вирішив піти з політики», — сказала Кірʼянова.

Під вихід Новинського з політики компанія активізувала діяльність з приводу підготовки трастів, фондів та інших структур, зазначила СЕО компанії.

Читайте також: Робота агробізнесу Новинського заблокована внаслідок арешту — Smart Holding

«У липні у нас була нарада, на якій він сказав, що остаточно вирішує виходити і те, що ми проробляли на квітень — будемо активізувати. Більш того він сказав, що бачить, що ситуація буде загострюватися і траст як механізм є у тому числі для захисту неправомірного позбавлення активів. Це дуже гарний інструмент щодо наслідуванння і щоби захистити активи», — зазначила Кірʼянова.

Траст — це довірчі керуючі (трасті), які замістили собою акціонера, водночас є і протектори, які обмежують трасті.

Головний інтерес трасту — накопичення прибутку задля майбутнього розподілу тим, хто буде бенефіціарним власником. Зараз юридично бенефіціарами є трасті.

Нагадаємо, СБУ арештувала елітний готельний комплекс у центрі Києва, морський торговий порт «Очаків», приміщення агрохолдингу і торговельні центри в різних регіонах України, які належать проросійському олігарху Вадиму Новинському.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus