В МХП розпочалися жнива — обмолочено 450 га озимого ячменю та ріпака

Збиральна кампанія ранніх зернових у МХП розпочалася у ТОВ «Околиця Істейт», МХП-Урожай та МХП-Агро-С. Станом на 11 липня обмолочено близько 450 га озимого ячменю та ріпака.

Про це повідомляє пресслужба агрохолдингу.

«Жнива стартували у звичні агрономічні терміни, незважаючи на те, що весняна посівна розпочалася із запізненням у зв’язку із несприятливими погодніми умовами», — розповів керівник агронапряму МХП Сергій Доброгорський.

Під час жнив на полях рослинницьких підприємств МХП працюють комбайни, обладнані елементами точного землеробства, а саме з використанням картографування врожайності.

Читайте також: Врожайність ріпака наразі низька, рекордного врожаю не буде — аналітики

Активна фаза жнив у МХП припаде на другу половину липня, коли почнуть масовий збір озимого ріпаку та озимої пшениці, під які в компанії цьогоріч виділили 74 тис. га.

Загалом цьогоріч агрохолдинг засіяв 352,5 тис. га у 12 областях України. З них зерновими та олійними культурами — 255,5 тис. га. Решта площ — нішеві та технічні культури.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus