МХП збільшить посівні площі під озимою пшеницею і ріпаком

В МХП розпочали посівну озимих культур під врожай 2024 року. Стартували з посіву ріпака на рослинницьких підприємствах агрохолдингу у Вінницькій, Львівській та Сумській областях.

Про це повідомили в пресслужбі компанії.

В цілому МХП проведе посів озимини в 12 областях України.

«Під озимий ріпак у МХП заплановано площу 37 тис. га, що на 4 тис. га більше, ніж попереднього року. Після ріпаку почнуть посів озимої пшениці, під яку заплановано 50 тис.га, що на 10 тис. га більше в порівнянні з попереднім роком», — йдеться у повідомленні.

За словами заступника голови правління з агронапрямку МХП Сергія Доброгорського, посівну озимини розпочали відповідно до запланованих термінів. Забезпечені насінням, мінеральними добривами, засобами захисту та паливно-мастильними матеріалами в повному обсязі.

Читайте також: МХП у цьому році може збільшити дохід на 5% — Eavex Capital

Водночас на полях МХП триває збір ранніх зернових. Уже зібрано 345 тис. т зерна та обмолочено 64 тис. га, це майже 88% посівних площ. В компанії закінчили збір ріпаку з високою врожайністю — 4,0 т/га. На черзі — озима пшениця, вже обмолочено 77 % площі, в агрохолдингу розраховують на врожайність більше 6,5 т/га.

Нагадаємо, станом на 10 серпня в Україні намолотили вже 22 млн 961 тис. т ранніх зернових культур.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus