Після перемоги Україна зможе наростити виробництво агропродукції до 200 млн т — Висоцький

Після перемоги у війні, Україна зможе за 10 років наростити виробництво агропродукції до 200 млн т та годувати 600 млн людей на планеті щороку.

Про це під час конференції «Від візії до майбутнього України: Початок постійного діалогу держави та бізнесу» заявив перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький.

«Наші цілі: забезпечувати 600 млн людей на планеті харчовими продуктами, розвивати політику імпортзаміщення і до 90% споживати власну агропродукцію, підвищити конкуренцію в секторі переробки і, відповідно, переробляти 50% врожаю, розвивати ринок біометану, здобути інвестиційний портфель у $57 млн, є абсолютно реальними, але для цього нам потрібна інша точка відліку», — сказав Висоцький.

За його словами, Україна може наростити виробництво до 200 млн т агропродукції за наступні 10 років, але для цього вона має мати в обробітку всі 32 млн га землі і здобути перемогу у війні.

Читайте також: Україна представила план зростання виробництва зернових та олійних до 150 млн т

«Багато країн вже тепер зіткнулися з гострою нестачею продовольчих продуктів, йдеться про 350 млн людей, при цьому населення планети збільшується, а кліматичні умови змінюються не в кращу сторону для агросектору, тож потенціал України на агропромисловій мапі значний і він може зростати», — додав Висоцький.

Також він наголосив, що Україні потрібно робити акцент на автоматизації та цифровізації всіх с/г процесів. Це дозволить підвищити продуктивність та інтенсивність виробництва агропродукції.

Стратегію розвитку агропромислового комплексу можна переглянути за посиланням.

Як повідомлялося раніше, сільське господарство стане одним з п'яти секторів економіки, на якому зосередиться Фонд розвитку України (UDF).

Виконано за допомогоюDisqus