Індустріальні виробники утримують червневий рівень цін на КАС — Barva Invest

З настанням липня не виключалося, що вартість українських азотних добрив, і КАС в тому числі, може зрости завдяки хорошому попиту та через зростання цін на газ в Європі.

Про це йдеться в щотижневому звіті Barva Invest, пише Latifundist.com.

Однак «індустріальні» виробники утримують рівень цін, який був встановлений ще в першій половині червня, а деякі «неіндустріальні» взагалі скоротили ціни:

  • Рекомендована ціна від Остхему поки що залишається на рівні 16,5 тис. грн/т, СРТ.
  • Укртрансліт також не змінював ціни на КАС і пропонує марки КАС-32 та КАС-28 по 15,5 тис. грн/т та 14 тис. грн/т на заводі.
  • Гросдорф знизив ціни на всю продукцію. Компанія наразі пропонує КАС-32, КАС-30 + 1S, КАС-26 + 4S по 15 тис. грн/т, 14,5 тис. грн/т, 12 тис. грн/т, CPT/FCA. Для відвантаження з 1 серпня ціни скоротились на 400 грн і залишаються нижчими за товар, який є в наявності — 14,5, 14, 11,5 тис. грн/т відповідно.
  • Фрея-Трейд пропонує КАС-32, КАС-28, КАС-25 + 2,4S, КАС-20 + 7S по 16,4 тис. грн/т, 14,4 тис. грн/т, 13,2 тис. грн/т, 11,5 тис. грн/т.
  • УТК Хімальянс продавав марку КАС-32 по 16 тис. грн/т, СРТ, 16,4 тис. грн/т, EXW, марку КАС-25 (3S) по 13 тис. грн/т.

«Імпортні поставки хоч і не такі великі, як по карбаміду та селітри, однак з часом будуть нарощуватись. Найперспективнішими джерелами поставок залишаються Польща та Литва. Також можна очікувати поставки з Болгарії. Українське виробництво представлене в основному черкаським «Азотом», — йдеться у звіті.

Читайте також: Аналітики озвучили прогноз цін на аміачну селітру

Аналітики прогнозують стабільні ціни на КАС з можливим подорожчанням. Виробники утримуватимуть ціни на тлі поступового зростання попиту на осінь та відсутності великих імпортних поставок.

Примітка: «Індустріальними» виробники вважаються підприємства, які вироблюять КАС за допомогою хімічних реакцій. «Неіндустріальні» виробляють продукт шляхом механічного змішування розчинів карбаміду та селітри/азотної кислоти.

Більше про ситуацію на ринку добрив можете дізнатися у колег з Barva Invest: +38 044 384 25 84, office@barvainvest.com.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus