КАС залишається найдешевшим азотним добривом — Barva Invest

Попит на КАС залишається на досить високому рівні. Споживачі ще активно вносять продукт, який до того ж відносно дешевий в перерахунку на діючу речовину порівняно з іншими азотними добривами.

Про це йдеться в щотижневому звіті Barva Invest, пише Latifundist.com.

«Наразі досить активно продається український продукт, в той час як імпорт скоротився до мінімуму. Нові імпортні надходження можуть не встигнути бути поставлені в сезон. тому якщо ще на початку місяця було можливо очікувати поставки товару за більш низькими цінами, то наразі часу для відстрочення закупівель вже немає», — йдеться у звіті.

Читайте також: Попит на добрива в Україні значно вищий, ніж зазвичай в низький сезон — Group DF

Черкаський «Азот» продовжує виробляти товар в нормальному режимі, а пропозиція від «ДніпроАзоту» обмежена.

Ціни від виробників:

  • Рекомендована ціна на КАС-32 від Остхему залишилась на рівні 19 тис. грн/т, СРТ.
  • Укртрансліт також не змінював ціни на КАС-32 та КАС-28 виробництва ДніпроАзот і пропонує ці марки по 19 тис. грн/т та 17,5 тис.грн/т на заводі. 
  • Гросдорф знизив ціни на КАС-32 — 18 тис. грн/т, КАС30 + 1 S по 17 тис. грн/т, КАС-26 + 4S по 14,5 тис. грн/т, CPT/FCA.

Імпорт продовжує постачатися у відносно невеликій кількості.

Аналітики прогнозують, що КАС ще досить активно купуватиметься найближчими тижнями. Продукт залишається найдешевшим азотним добривом, що підтримує інтерес до нього.

Більше про ситуацію на ринку добрив можете дізнатися у колег з Barva Invest: +38 044 384 25 84, office@barvainvest.com.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus