ВР прийняла у першому читанні законопроєкт про легалізацію медичного канабісу

Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт про легалізацію медичного канабісу.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Ухвалення законопроєкту №7457 підтримали 268 депутатів. Діяльність із розроблення нових наркотичних засобів або психотропних речовин із медичного канабісу планується дозволити лише з метою їх застосування у медичних цілях або для наукової та науково-технічної діяльності.

У законопроєкті йдеться, що культивуванням канабісу зможуть займатися юридичні особи всіх форм власності за наявності ліцензії та у межах встановлених Кабміном квот.

Заклади охорони здоров'я всіх форм власності та фізичні особи–підприємці, які мають ліцензію на провадження медичної практики, матимуть можливість купувати, перевозити, зберігати, відпускати, використовувати та знищувати наркотичні засоби.

Відсоток вмісту концентрації тетрагідроканабінолу у сухій масі канабісу для медичних цілей має визначатися Кабінетом Міністрів. Контролюватиме вирощування та обіг медичного канабісу Національна поліція України.

Читайте також: АГРОТРЕЙД вперше посіяв технічну коноплю

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus