АГРОТРЕЙД вперше посіяв технічну коноплю

Група «АГРОТРЕЙД» вперше посіяла технічну коноплю. Під цю культуру компанія виділила 200 га у Чернігівській області.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

«Для нас це новий досвід, до якого ми ретельно готувалися. Їздили вчитися, опановували різні підходи, технології та рішення. Планували сіяти коноплю ще два роки тому, але вирішили не починати нову культуру в кризовий рік, а далі в плани втрутилась війна. Для посіву технічних конопель ми отримали спеціальну ліцензію. Працюємо з українськими виробниками насіння», — розповів директор агропромислового департаменту Групи АГРОТРЕЙД Олександр Овсяник.

Компанія розділила посівну площу на 27 ділянок випробувань гербіцидного захисту. Коноплю планують вирощувати по двох напрямках: збір насіння на зерно та трести для переробки. «АГРОТРЕЙД» попередньо має плани реалізації і одного, й іншого, адже сьогодні у Європі розвинений ринок переробки самого волокна, багато підприємств зацікавлені в сировині, наприклад, для конопляної олії.

«В Україні ж у зв’язку з війною зараз цей напрямок не дуже ефективно розвивається, але віримо, що після перемоги ця галузь буде конкурентною, а ми при цьому вже матимемо повне розуміння, як виростити найкращий врожай коноплі», — додав Овсяник.

Збір першого врожаю коноплі планують на кінець серпня.

Нагадаємо, група «АГРОТРЕЙД» в рамках весняної посівної кампанії засіяла ярою пшеницею у Сумській та Чернігівській областях майже 12 тис. га.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus