Інтеграція у європейський простір: УЗ зареєструвала оператора вантажних перевезень у Польщі

Укрзалізниця 30 червня зареєструвала європейського оператора, який з'єднуватиме своєю роботою перевезення Україною та європейськими країнами, — ТОВ Ukrainian Railways Cargo Poland.

Про це повідомила пресслужба перевізника.

«Інтегруємо систему вантажних залізничних перевезень України в європейський простір та починаємо розбудову повноцінного оператора вантажних перевезень на території країн Євросоюзу. Головним принципом роботи нашого міжнародного підрозділу будуть тісні зв’язки з іноземними партнерами, прозорість та конкуренція задля гідного представлення Укрзалізниці на міжнародній арені», — зазначив голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко.

Ukrainian Railways Cargo Poland на першому етапі своєї роботи надаватиме комплексну послугу вантажоперевезень, координуватиме роботу з європейськими операторами, вантажовласниками, прикордонними переходами. Компанія оперуватиме рухомим складом колії 1435 і 1520, контролюватиме рухомий склад товариства за кордоном, повністю забезпечуючи логістичний процес.

Читайте також: Укрзалізниця пропонує компаніям ЄС послугу з комплексного перевезення зерна

«Створення такої компанії продиктовано необхідністю розвитку та росту вантажообороту Україна — Європейський Союз і є однією зі складових стратегії Укрзалізниці з розбудови й розвитку вантажних перевезень залізничним транспортом. Також це одна зі складових стратегії надання комплексної послуги перевезення від дверей до дверей», — додав член правління АТ «Укрзалізниця» Вячеслав Єрьомін.

Довгострокова стратегія роботи міжнародного підрозділу вже на фінальній стадії розробки та буде затверджена найближчим часом наглядовою радою Укрзалізниці.

Нагадаємо, «Укрзалізниця» розглядає проєкти щодо покращення пропускної спроможності станції Ізмаїл.

Виконано за допомогоюDisqus