Одещина працюватиме над детінізацією експорту — Олег Кіпер

Голова Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер ініціював спільний з бізнесом проект по детінізації експорту. ОДА підписала відкритий Меморандум про співпрацю з аграрними підприємствами. Він сприятиме детінізації експорту продукції.

Про це повідомляє пресслужба Одеської ОДА.

«Український бюджет може втрачати в офшорах мільярди доларів. Подолання тіньових механізмів, детінізація та деофшоризація економіки — задача з нелегких, але необхідних для кожного громадянина і країни в цілому. Тим паче в цей час. Не допустити її можна, але за умови партнерства та об’єднавши зусилля влади і легального бізнесу у форматі win-win», — йдеться у повідомленні.

Меморандум визначає зміцнення співпраці в аграрному, транспортному та продовольчому секторах, стратегічне партнерство для вирішення питань продовольчої безпеки.

Один із важливих пунктів меморандуму — забезпечення прозорості ланцюгів постачання від виробника до споживача, зокрема підтвердження походження та якості української агропродукції, яка постачається на світові ринки.

До Меморандуму вже приєдналися:

«Підписанти меморандуму матимуть можливість звертатися до держави в особі Одеської ОВА за підтримкою, зокрема у розбудові нової експортної інфраструктури, рівних умов для ведення бізнесу та за консультацією спільних дій», — зазначають в ОДА.

Меморандум відкритий, тож Одеська ОВА запрошує до підписання всіх охочих. Повний текст можна переглянути за посиланням.

Інформацію про намір приєднатися необхідно надсилати на електронну адресу Одеської обласної державної (військової) адміністрації genotdel@odessa.gov.ua та за адресою: проспект Шевченка, 4, м. Одеса, 65032.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus