ЄБРР надасть кошти для розбудови зернового терміналу на українсько-польському кордоні

Європейський банк реконструкції та розвитку підтримав фінансування проєкту Групи Агросем для розширення залізничного терміналу на кордоні з Польщею, розбудови зерноперевантажувального комплексу та контейнерних майданчиків.

Про це повідомляє пресслужба MOST Logistic Terminal.

Крім 9,6 млн євро кредиту, для розвитку зернового терміналу, ЄБРР надав інвестиційний грант від уряду США у розмірі 1,5 млн євро в рамках ініціативи з розвитку об’єктів критичної інфраструктури в Україні.

Читайте також: Великий шлях на Захід. Як Агросем створив один з найбільших терміналів для експорту українського зерна в Європу

«Проєкт покращить транспортне сполучення заходу України з ЄС розширенням сучасних перевалювальних потужностей на українсько-польському кордоні, що наразі є ключовим інфраструктурним «вузьким місцем», яке обмежує експорт зернових. Оскільки Україна є одним з провідних виробників продовольства, перебої у поставках негативно впливають не лише на український агробізнес, а й на світову продовольчу безпеку», — йдеться у повідомленні.

Агросем планує у 2024 році побудувати комплекс сховища зерна на 22 тис. т та пропускною здатністю понад 400 тис. т на рік, а також розширення інфраструктури залізничної колії.

Як повідомлялося раніше, MOST Logistic Terminal розширить потужності перевантажувального терміналу на кордоні з Польщею до 12,5 тис. т.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus