Польща оцінила інвестиції необхідні для покращення експорту зерна з України в 1 млрд євро

Польща представила в Брюсселі оцінки інвестицій, які необхідні для збільшення експорту з України зерна та інших сільськогосподарських продуктів через польсько-український кордон на світові ринки. Загальна вартість цих інвестицій оцінюється приблизно в 1 мільярд євро.

Про це пише польське видання PAP

Йдеться про розширення прикордонних терміналів для великогабаритних вантажівок (Дорогуськ-Ягодзин, Гребенне-Рава Руська, Корчова-Краковець) та залізничної інфраструктури в Перемишлі. Польща вважає ці інвестиції пріоритетними.

Читайте також: Шалений експорт. Дорога зерна через Польщу

Решта понад 500 мільйонів євро підуть на модернізацію залізничних прикордонних переходів між Польщею та Україною, будівництво терміналів для вантажівок та будівництво інфраструктури контролю вантажного руху на кордоні.

Цю інформацію в інтерв'ю PAP підтвердив державний представник Польщі при ЄС Анджей Садось.

«Ми вже 1,5 роки хочемо збільшити транзит українського зерна в треті країни, особливо в Африку. Однак для цього потрібні інвестиції, і ми повторюємо наші конкретні запити до Комісії щодо збільшення пропускної спроможності інфраструктури», — сказав він PAP.

Нагадаємо, Європейський банк реконструкції та розвитку підтримав фінансування проєкту Групи Агросем для розширення залізничного терміналу на кордоні з Польщею, розбудови зерноперевантажувального комплексу та контейнерних майданчиків.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus