Ми не боїмося — Зеленський розповів, як працюватиме «зерновий коридор» після виходу з нього росії

«Зерновий коридор» має працювати навіть без росії. Україна готується продовжувати експорт зерна.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський, повідомив його прессекретар Сергій Нікіфоров.

«У нас були дві угоди: Україна, Туреччина, ООН; інша угода — росія, Туреччина, ООН. Тому, коли росія каже, що вона зупиняє, — вона зриває свої домовленості з Генсеком ООН Гутеррешем і з Президентом Ердоганом. Не з нами. У нас не було ніяких з ними домовленостей», — сказав Зеленський.

Він також повідомив, що дав розпорядження Міністерству закордонних справ після офіційного сигналу рф підготувати офіційну заяву України для ООН і до Туреччини, щоб отримати підтвердження, що вони готові продовжувати роботу ініціативи.

«Навіть без рф треба робити все, щоб ми могли використовувати цей чорноморський коридор. Ми не боїмося. До нас звернулися компанії, які є власниками кораблів. Вони сказали, що вони готові, якщо Україна відпустить, а Туреччина буде пропускати, — то всі готові продовжувати постачання зерна», — додав Зеленський.

Читайте також: Без росії: Альтернативний сценарій роботи зернового коридору після 17 липня

В понеділок, 17 червня, росія заявила про вихід з зернової угоди. Причиною такого рішення, за словами речника кремля, стало те, що «частина, яка стосується росії, досі не виконана».

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus