Перевізники та страхувальники вважають ризикованою роботу «зернового коридору» без рф — Bloomberg

Страхувальники та перевізники вбачають ризики у продовженні роботи «зернового коридору» без участі росії.

Про це пише Bloomberg.

За словами одного з директорів грецької компанії Doric Shipbrokers SA, яка під час дії угоди відправляла судна через морський коридор, Васіліса Муїса, «жоден розсудливий власник не поїде туди незастрахованим».

Страховий брокер Marsh у вівторок призупинив свою програму з експорту зерна з України, наголошуючи на майбутніх проблемах з угодою.

Читайте також: Більшість судновласників уникатимуть заходу до українських портів через розрив зернової угоди — думка

Також неназваний посадовець, який знається на питанні зернової угоди, стверджує, що «це був би дуже ризикований крок для Туреччини» підтримувати угоду без участі рф і що «країна навряд чи візьме в ній участь».

«Я не думаю, що судновласники підуть в українські порти, поки коридори не будуть відновлені — це небезпечно», — сказав менеджер з якості морських перевезень в глобальній торговій асоціації власників суховантажних суден Intercargo Пол Маркідес.

Нагадаємо, директор BPG Shipping Геннадій Іванов вважає, що ООН та Туреччина можуть сприяти роботі «зернового коридору» без участі в ньому росії, щоб судновласники погоджувалися йти в Україну.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus