Під ракетний удар росіян на Одещині потрапили термінали Кернел та Viterra (ФОТО)

росія завдала ракетного удару по терміналах Кернел і Viterra
Джерело фото: Мінвідновлення

росія атакувала 19 липня зернові термінали та портову інфраструктуру Одеси та Чорноморська. 

Про це повідомляє Мінвідновлення.

«Вночі, 19 липня, росія здійснила цілеспрямовану повітряну атаку на зернові термінали в портах. Пошкоджень зазнала зернова інфраструктура міжнародних та українських трейдерів та перевізників Kernel, Viterra, CMA CGM Group», — йдеться у повідомленні.

Напередодні вночі були атакована портова інфраструктура, яка задіяна в роботі «зернового коридору». В результаті пошкоджено резервуари та причали Одеського порту.

Читайте також: росія атакувала дронами порт на Одещині, горів зерновий термінал

«Атака на зернові термінали — акт агресії проти світу. На меті російських терористів — знищення будь-яких шляхів постачання зерна на світові ринки. Держава-терорист воює не тільки з Україною, а з населенням Африки та Азії, для яких це зерно — питання виживання. Зернова та портова інфраструктура мають бути захищені світом. Це гарантія, в першу чергу, для продовольчої безпеки світу», — сказав Олександр Кубраков, Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України.

За оцінками спеціалістів, для повноцінного відновлення об’єктів, що постраждали цієї ночі, знадобиться не менше року. У порту Чорноморська також були знищені 60 тис. т зерна, яке мало бути завантажене на великотоннажне судно і відправлене зерновим коридором ще 60 днів тому, повідомляє Мінагрополітики.

Нагадаємо, росіяни завдали чергового удару по інфраструктурі Одещини. В ніч на 19 липня ворог спрямував ракети «Онікс» і Х-22 в портову інфраструктуру області.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus